File de macrou cu sos asiatic

de Oana in Peste, 17 Feb 2013 | 7360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou maricei
  • 1 catel de usturoi
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • sare
  • orez pentru garnitura
  • Sos:
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • un catel de usturoi ras
  • o lingurita ghimbir ras
  • un fir de ceapa verde tocat fin
  • o lingurita de miere
  • o lingura marar tocat
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lingurita chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de macrou cu sos asiatic:

Pestele se curata, se scoate cu atentia sira cu oase, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se amesteca ustoriul ras cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si se freaca cu acest amestec fileurile de peste. Se unge grilul cu ulei (eu am folosit tigaia de ceramica) si se frige pestele pe ambele parti. 

Se prepara sosul amestecand ingredientele intr-un bol.

Se serveste pestele la gratar cu orez fiert si cu muuult sos deasupra.

Reteta by Jamie Oliver.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de macrou cu sos asiatic" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos tomat